Boek dansers, dance acts, entertainers, stylisten, hostessen, modellen en artiesten via info@danceagency.nl.

Boekingskantoor Dance Agency is gespecialiseerd in urban en entertainment dance en is online te boeken. Maak ook gebruik van ons netwerk in heel Nederland en België.

Lees meer

Ontstaan van hiphop dans

In de jaren zeventig werden straatfeesten in achterstandswijken in de Verenigde Staten steeds populairder bij de jeugd. Zij creëerden een nieuwe vorm van muziek met stevige beats, rap en draaitafels. Op deze muziek moest wel gedanst worden. De moves die ontstonden worden tegenwoordig nog steeds gebruikt wanneer men spreekt over hiphop dans. Een van de belangrijkste kenmerken van hiphop is dat het draait om zelfexpressie. Jouw bewegingen, raps en beats zeggen iets over jou als persoon.

Hiphop moves

Bepaalde bewegingen zijn typerend voor de hiphopcultuur. Het begon allemaal met breakdance, waarbij acrobatische bewegingen vereist zijn. De dans vindt veelal op de grond plaats. Andere kenmerkende moves zijn popping, locking en krumping. De eerste twee stijlen zijn bewegingen waarbij het lijkt alsof er heel even wordt gestopt, waarna snel weer verder wordt gegaan. Bij locking worden de bewegingen langer vastgehouden, terwijl bij popping spieren heel even strak worden aangespannen. Krumping is een agressievere variant van hiphop, waarbij bewegingen extreem expressief en overdreven worden.

Verwarring streetdance en hiphop dans

Streetdance is een verzameling van dansstijlen, waarvan hiphop een onderdeel is. Deze dansstijl is pas in de jaren negentig echt populair geworden. Een verschil tussen beide stijlen is dat bij streetdance veel bewegingen worden herhaald, terwijl er bij hiphop sprake is van een gevarieerde choreografie. Streetdance heeft verder een braver imago. Je krijgt de basismoves van hiphop aangeleerd onder de noemer streetdance. Bij Dance Agency heet dit gewoon hiphop.

Hiphop workshop boeken

Bedrijven en oranisaties kunnen Dance Agency inhuren voor het geven van een hiphop workshop. Dit kan zowel op grote als op kleine schaal, bijvoorbeeld voor een dagvullend programma of slechts een half uurtje. Klik hier om ons te boeken voor een hiphop workshop of om meer informatie aan te vragen.

Ons op locatie boeken?

Wilt u ons op locatie boeken? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Schrijf je in!

Ben je danser, hostess of model? Vul dan onderstaand formulier in om je aan te melden bij Dance Agency.

Heeft u vragen?

Contact opnemen