Boek dansers, dance acts, entertainers, stylisten, hostessen, modellen en artiesten via info@danceagency.nl.

Boekingskantoor Dance Agency is gespecialiseerd in urban en entertainment dance en is online te boeken. Maak ook gebruik van ons netwerk in heel Nederland en België.

Lees meer

Lyrical dance

De meeste mensen houden van dansen. Of je nu van dansen houdt in de disco of thuis. Het is altijd leuk om nieuwe danspassen te leren. Lyrical dance is een dansstijl die veel dansers zal aanspreken. Lyrical wordt uitgevoerd op muziek met teksten. De bedoeling is om de tekst van de muziek goed te beluisteren. Aan de hand van de teksten wordt er geprobeerd hierbij danspassen te bedenken. De tekst wordt op een emotionele manier uitgebeeld door mooie danspassen.

Ontstaan Lyrical

Lyrical dans is een moderne dansstijl. Deze dansstijl is ontstaan in de jaren 60' van de vorige eeuw. Een combinatie van moderne jazzdans en andere dansstijlen kwam samen in lyrical dans. In de jaren 70' werd met deze dansstijl een groter en breder publiek aangesproken. Met lyrical dans word een nieuwe doelgroep bereikt. Op het gebied van dans ontstaan er nieuw ontwikkelingen. Ook beginnen er in deze tijd nieuwe interesses te ontstaan voor andere soorten dans. Een breder publiek is geïnteresseerd in jazzdans, modernedans, tapdans en theaterdans. De dansstijl lyrical is met deze ontwikkelingen geboren.

Lyrical dans

Tijdens de lessen wordt er gedanst op verschillende soorten muziek. Ook komen er meerdere dansstijlen aanbod tijdens een les. Elke dansstijl heeft een basis voor lyrical dans is dit jazz. Er wordt veel aandacht geschonken aan de houding van de danser en de uitstraling. Doordat lyrical is ontstaan uit verschillende dansstijlen zijn ook de bewegingen verschillend te typeren. De bewegingen zijn meestal showy, jazzy en sexy. De bewegingen op de muziek komen eveneens uit voort uit het klassieke ballet. Doordat lyrical bestaat uit veel verschillende dansstijlen zal het de meeste dansers aanspreken.

Wil jij lessen volgen in deze dansstijl? Of kun je goed lyrical dansen en zoek je een groep om mee op te treden? Neem dan contact met ons op!

Workshop lyrical dans

Een workshop lyrical dans kan een interessante activiteit zijn voor op uw evenement. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een dergelijke activiteit met collega's op een bedrijfsfeest. Maar ook voor andere evenementen en optredens zijn wij te boeken voor het geven van een lyrical dans workshop.

Ons op locatie boeken?

Wilt u ons op locatie boeken? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Schrijf je in!

Ben je danser, hostess of model? Vul dan onderstaand formulier in om je aan te melden bij Dance Agency.

Heeft u vragen?

Contact opnemen