Boek dansers, dance acts, entertainers, stylisten, hostessen, modellen en artiesten via info@danceagency.nl.

Boekingskantoor Dance Agency is gespecialiseerd in urban en entertainment dance en is online te boeken. Maak ook gebruik van ons netwerk in heel Nederland en België.

Lees meer

Moderne dans met natuurlijke bewegingen

De naam van deze dans geeft het al aan: hij is relatief nieuw. Moderne dans is een ontwikkeling van de twintigste eeuw. Wanneer je kijkt naar het dansprogramma So You Think You Can Dance kijkt, komt de ene na de andere danser met de aankondiging dat ze een moderne dans gaan opvoeren. Moderne dans is ontstaan als tegenreactie op klassiek ballet. De Amerikaanse Isadora Duncan wordt gezien als een van de grondleggers van deze dansstijl. Zij zette zich af tegen de strikte bewegingen en regels van het klassieke ballet en creëerde een eigen stijl met natuurlijke bewegingen. Dit is ook meteen het belangrijkste kenmerken van modern dansen: bewegingen die ook in het dagelijks leven die zijn omgezet in een dans.

Kenmerken van moderne dans

Belangrijk bij moderne dans is dat er geen gebruik wordt gemaakt van standaard, vastgelegde bewegingen. De bewegingen zijn alledaags en worden vertaald in een danspas. Hoewel er dus geen vaste passen zijn, is er wel een herkenbare lijn te ontdekken in de moderne dans. Er wordt veel over de grond bewogen, het torso wordt samengetrokken en handen en voeten worden aangespannen. Daarnaast is er sprake van een emotie die wordt uitgebeeld. Een verschil met ballet is dat er geen verhaal wordt gedanst.

Moderne dans is niet meer zo modern

Isadora Duncan ontwikkelde haar versie van moderne dans al in het begin van de twintigste eeuw, waardoor de naam moderne dans als een relatief begrip kan worden beschouwd. De moderne dans die nu wordt uitgevoerd heeft halverwege de twintigste eeuw ontwikkelingen doorgemaakt, waardoor nu wordt gesproken over postmoderne dans. Ook hier staan natuurlijke bewegingen centraal, maar er wordt meer geïmproviseerd dan bij modern dansen.

Geïnteresseerd in moderne dans? Vraag een proefles aan!

Bedrijven en organisaties kunnen ook een workshop moderne dans boeken.

Ons op locatie boeken?

Wilt u ons op locatie boeken? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Schrijf je in!

Ben je danser, hostess of model? Vul dan onderstaand formulier in om je aan te melden bij Dance Agency.

Heeft u vragen?

Contact opnemen