Boek dansers, dance acts, entertainers, stylisten, hostessen, modellen en artiesten via info@danceagency.nl.

Boekingskantoor Dance Agency is gespecialiseerd in urban en entertainment dance en is online te boeken. Maak ook gebruik van ons netwerk in heel Nederland en België.

Lees meer

Verschillende dansstijlen

Mensen dansen al eeuwenlang. In de loop der jaren zijn de dansvormen van vroeger ontwikkeld en uitgegroeid tot het dansen van nu. Naast andere danspassen, is ook de gedachte achter dansen anders geworden. Vroeger danste men bijvoorbeeld om goden te aanbidden of omdat dansen aanzien had. Tegenwoordig is het een vorm van zelfexpressie en het wordt gezien als echte sport. Niet iedereen zal de voorkeur geven aan dezelfde dans. Het woord 'dans' is als het ware een overkoepelende term voor verschillende soorten en stijlen. Voorbeelden zijn stijldansen, hiphop, ballet en moderne dans.

Dance Agency geeft les en optredens in de volgende dansstijlen:

Dans stijl ontstaan op straat

Ballet kent een lange geschiedenis. Er zijn echter ook dansstijlen die nog niet zo lang bestaan. Een voorbeeld is hiphop. Deze dans is ontstaan tijdens straatfeesten die door jongeren in de Verenigde Staten werden gehouden. De hiphoppassen zijn ontwikkeld tot moves die aan anderen kunnen worden geleerd. Zo zijn bijvoorbeeld stromingen als popping, locking en krumping ontstaan. Er is echter ook ruimte voor improvisatie. Een andere dansstijl die op straat is ontstaan is streetdance. Dit wordt soms gezien als een onderdeel van hiphop. Streetdance is een energieke dans op moderne muziek. In de dans zitten vaak herhalingen en kenmerkende bewegingen als de snake.

Dansstijlen van verschillende landen

Veel landen hebben een typische dans die kenmerkend is voor hun cultuur of geschiedenis. Nederland wordt bijvoorbeeld vaak geassocieerd met de klompendans en Spanje met de Flamenco. Naast westerse dansstijlen (volksdans), zijn er ook zogenaamde etnische dansen. In Afrikaanse landen heeft dans vaak een achterliggende betekenis. Er wordt bijvoorbeeld gedanst tijdens bepaalde feesten of voor het aanbidden van goden.

Ons op locatie boeken?

Wilt u ons op locatie boeken? Vul dan onderstaand contactformulier in. Wij zullen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Schrijf je in!

Ben je danser, hostess of model? Vul dan onderstaand formulier in om je aan te melden bij Dance Agency.

Heeft u vragen?

Contact opnemen